Kludeskrivning – en konsekvens af internationaliseringen? - Klitgård, Ida (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
I en artikel med overskriften ‘Globaliseringen øger snyd på universiteterne’ i dag- bladet Information (Richter 2007) kan man læse, at internettet og internationalise- ringen har skruet op for plagiering blandt de studerende. Fx udtaler studiechef Per Andersen på SDU, at ‘Den akademiske skik og brug i Danmark er helt anderledes end i Spanien. Når vi har snakket med de internationale studerende i forbindelse med snyd, så siger de ofte, at de bare har gjort det, de plejer, og skrevet direkte af efter underviserens noter’. [...]