Sprogvalg på danske universiteter i historisk perspektiv - Mortensen, Janus; Haberland, Hartmut (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Spaniere taler spansk, svenskere svensk, og i Danmark taler vi dansk. Sådan er det, og sådan har det altid været. Det ved ethvert barn. At det i virkeligheden forholder sig ganske anderledes – at nationalstater som Spanien, Sverige og Danmark som hovedregel faktisk er flersprogede på den ene eller anden måde – er noget selv voksne en gang imellem må huske(s) på. [...]