Et sprogtypologisk blik på alverdens sprog - Lund, Karen (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Når vi skal lære et nyt sprog, bruger vi det vi har med i bagagen. Mængden af lig- heder og forskelle mellem det nye sprog og modersmålet er afgørende for hvor stor læringsopgaven bliver. Hvis sprogene er meget forskellige, er mængden af nyheder mange, og læringsopgaven bliver tilsvarende større; hvis der er mange ligheder mel- lem de to sprog, bliver opgaven tilsvarende mindre omfangsrig. (...)