Ordforrådets kulturhistorie - Skovgaard-Hansen, Kim Michael; Schøsler, Lene (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Et sprogs aktuelle ordforråd er normalt et resultat af en proces der har strakt sig over årtusinder og i de fleste tilfælde er nøje knyttet til sprogområdets generelle politiske, kulturelle og materielle historie. (...)