Tilegnelse af interkulturel kommunikativ kompetence i spanskfaget i et task-baseret og kollaborativt perspektiv - Schrøder, Bodil (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2025)
Denne artikel har sit udgangspunkt i mit masterprojekt (Schrøder 2025), hvori jeg inspireret af Svarstad m.fl. (2023) for det første har undersøgt, hvorvidt en integreret interkulturel og sproglig læring i spanskfaget kan bidrage til elevernes udvikling af den interkulturelle kommunikative kompetence og for det andet har forsøgt at afdække, hvorvidt en række møder af virtuel og kollaborativ karakter kan styrke samme kompetence hos eleverne. Projektets empiriske undersøgelse vedrører således tilegnelsen af den interkulturelle kommunikative kompetence og søger at afdække potentialet i et undervisningsforløb, der forsøger at integrere Byrams model for interkulturel læring i en task-baseret kommunikativ praksis. I artiklen beskrives undersøgelsens teoretiske fundament, undersøgelsens design og metode, og herefeter præsenteres undersøgelsens resultater. Artiklen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at eleverne i en virtuel kollaboration, selv af regional karakter, kan træne og udvikle deres interkulturelle kommunikative kompetence, og at denne på sigt kan kvalificere en dialog og et møde med målsprogskulturen. Yderligere undersøgelser af den regionale kollaboration synes i lyset af denne slutning både relevante og nødvendige for at afdække dens potentialer.