Et dekolonialt perspektiv på læremidler: Et casestudie i spansk - Fernández, Susana; Risager , Karen (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2024)
I artiklen Et dekolonialt perspektiv på læremidler: et casestudie i spansk giver Susana S. Fernández og Karen Risager en beskrivelse af hvad et dekolonialt perspektiv for sprogfagene indebærer, og argumenterer for at spanskfaget rummer oplagte muligheder for at give eleverne et globalt udsyn, herunder en kritisk bevidsthed om vigtige aspekter af kolonihistorien. De analyserer to læremidler i spansk med fokus på, hvilke repræsentationer af den spansktalende verden eleverne præsenteres for: Caminando og Retratos centroamericanos desde Dinamarca. Forfatterne diskuterer eurocentrisme i spanskfaget og foreslår en række analytiske spørgsmål til lærebøgerne med særligt henblik på det dekoloniale perspektiv.