Om sprogforandring i virkelig tid - Gregersen, Frans (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2006)
D. 16. september 2005 åbnede Danmarks Grundforskningsfonds Center for Socio- lingvistiske Sprogforandringsstudier, eller mere mundret: Sprogforandringscentret (www.dgcss.dk). Formålet med centret er at undersøge hvordan sprog forandrer sig og hvorfor. Danmark er som sprogsamfund meget velegnet som sociolingvistisk laboratorium. Landet er af overskuelig størrelse, det er veldokumenteret både sprogvidenskabeligt, historisk og sociologisk, og der er gennemført en række undersøgelser af dansk tale- sprog i dets variationer, både geografisk og socialt. Alt dette gør det oplagt at bruge Danmark som udgangspunkt for at svare på grundlæggende spørgsmål om hvordan sproglig variation og sprogforandring hænger sammen. (...)