Den Europæiske Sprogportfolio set med finske øjne - Kohonen, Viljo (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Den Fælles Europæiske Referenceramme (2001) præsenterer en handlingsoriente- ret opfattelse af kommunikation baseret på sprogbrugerens underliggende eksisten- tielle kompetence; herved opfattes sprogbrugeren som en person der handler målret- tet. Dette giver et syn på lørneren som et helt menneske der opnår sine kommuni- kative mål ved at anvende kognitive, emotionelle og intentionelle ressourcer. (...)