Børnebøger og tosprogede børn i indskolingen - Løntoft, Jette (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Hvert år viser kommunale sprogscreeninger, at et meget betydeligt antal skolebe- gyndere, som har dansk som deres andetsprog, har et massivt behov for fortsat støtte til deres andetsprogstilegnelse. I år viser tallene fra Århus kommune således, at 420 tosprogede børn, svarende til 71,2 %, vurderes til at have et “ikke uvæsent- ligt behov for dansk som andetsprog” (kilde: www.aarhuskommune.dk). (...)