Billedbogen i fremmedsprogsundervisningen - Lauesgaard-Nissen, Sanne (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Børn lever i en billedkultur, hvilket kvalificerer dem til at blive kompetente billed- læsere. Som del af zapperkulturen fordyber de sig dog sjældent i det enkelte billede. Billedbogsmediet muliggør, at den enkelte samler æstetiske erfaringer ved at for- dybe sig i og undre sig over illustrationerne. Sprogligt er billedbøger ofte ukompli- cerede, idet sproget er nøgternt. Det tvetydige og symbolske udtrykkes derimod i det visuelle. At de postmoderne billedbøger fokuserer på det ekspressive understre- ger deres kvaliteter for undervisningen, idet mennesket grundlæggende opfatter og forholder sig umiddelbart til billeder. Billeder motiverer til samtale, hvilket er centralt i kommunikativ, learnerorienteret sprogundervisning. (...)