Ikke et ord om minoritetssprog - Nielsen, Helle Lykke (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Svensk sprogpolitik anfører at alle har ret til et sprog, herunder “at udvikle og bruge sit eget modersmål og nationale minoritetssprog” (Bästa sproget, sammenfatnin- gen, s.1). I praksis betyder det at der skal udgives flere børne- og ungdomsbøger på andre sprog end svensk, laves et børnebogskatalog over bøger på minoritetssprog, og lægges vægt på modersmålsundervisning og svensk som andetsprog. Norsk sprogpolitik konstaterer at Norge “i endnu højere grad end i dag vil være et multi- etnisk og mangesproget samfund”, og at norsk [ikke] må ..... true og fortrænge minoritetssprog (...) fra de domæner, hvor de har deres retmæssige plads og funk- tion” (Norsk i hundre, sammenfatning, s.1). (...)