Gymnasiet i en brydningstid – om kommunikation og kompetencer - Bjargum, Nanna (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2008)
At mange gymnasie- og hf-lærere i disse år oplever store frustrationer over reformen af ungdomsuddannelserne, er der en række forklaringer på: øget arbejdspres, vold- som stigning i antallet af møder, ændrede arbejdsgange, manglende efteruddan- nelse og sidst, men ikke mindst en følelse af, at ens fag er blevet kvalitetsmæssigt for- ringet på grund af lavere timetal og færre skriftlige opgaver i uskøn kombination med, at de faglige krav i læreplanen bestemt ikke er blevet nedtonet, snarere tvært- imod. (...)