At mestre et uddannelsesfagligt fremmed/andetsprog – en forudsætning på en videregående uddannelse - Lund, Karen; Berthelsen, Ellen (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2008)
Hvis man skal klare sig på en videregående uddannelse, kræver det at man behersker et komplekst og nuanceret sprog både skriftligt og mundtligt. Derfor er de dansk- sproglige adgangskrav også ganske høje til udenlandske studerende der ikke har en dansk adgangsgivende eksamen. (...)