Engelskfagets status – engelsk i læreruddannelsen - Jacobsen, Susanne (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Engelskfaget har på mange måder kronede dage i disse år. Globaliseringen og de dermed hastigt eskalerende muligheder for kommunikation på tværs af sprog- og landegrænser har manifesteret engelsk som et lingua franca, altså et fællessprog. Det at kunne begå sig på engelsk er med andre ord blevet en del af vores almene dannelse. (...)