Sproghistorie som en del af “Almen sprogforståelse” - Bjargum, Nanna (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Faget Almen sprogforståelse har fire hovedområder: sproghistorie (herunder socio- lingvistik), læringsstrategier, grammatik og latin. Jeg mindes endnu de brøl af grin, som nogle kolleger udstødte, da læreplanen blev kendt: skulle eleverne nu beskæf- tige sig med sociolingvistik, et begreb, som de vel ikke engang kunne udtale rigtigt? (...)