Pædagogikken i videnskabernes mosaik: Om forskningsformer og teorier inden for pædagogikken - Jensen, Hans Siggaard (Studier i Pædagogisk Filosofi, 2020)
En analyse af de videns- og forskningsformer der bestemmer pædagogikens karakter. Der sondres mellem tre 1. forskning om hver der virker, 2. forskning med henblik på at forklare og forstå - dvs. udvikle teorier og 3. forskning der søger anvendelse af teorier i et nødvendigt samspil med filosofisk antropologi og etik.