Nordslesvig klædt i rødt og hvidt i 1920: De danske nordslesvigeres brug af Dannebrog ved afstemningen den 10. februar og Genforeningsfesten den 11. juli 1920 - Krone, Katrine (Sønderjydske Årbøger, 2023)
Dannebrogsflaget spillede en central rolle for de danske nordslesvigere både ved afstemningen den 10. februar og Genforeningsfesten på Dybbøl den 11. juli 1920. Siden 1864 havde det danske flag været forbudt, og den 10. februar 1920 kunne det for første gang i 56 år hejses officielt på danske flagstænger. Fem måneder senere udgjorde flaget en vigtig del af festprogrammet ved den store nationale fejring på Dybbøl den 11. juli. Artiklen undersøger de forskellige udtryk, som Dannebrog fik ved disse to begivenheder.