Da grænsen blev trukket: Vælgerforeningens møde på Folkehjem 16. og 17. november 1918 efter nye kilder - Hansen, Hans Schultz (Sønderjydske Årbøger, 2023)
I arkiverne kan der stadig findes vigtige kilder til Genforeningens historie, som ikke tidligere har været benyttet af historikerne. Forskningsleder Hans Schultz Hansen har identificeret to samtidige referater af det berømte møde på Folkehjem i Aabenraa i november 1918. De er udarbejdet af Anders Lebeck og H.P. Hanssen og befinder sig i deres personarkiver på Rigsarkivet i Aabenraa. I artiklen analyserer han referaterne og deres udsagn om mødets forløb. Han følger Aabenraaresolutionens tilblivelse fra de første udkast til den endelige version.