Kortlægning af national mindretalspolitik: Interviews med eksperter vedrørende de nationale mindretals politiske deltagelse i det dansk-tyske grænseområde - Schaefer-Rolffs, Adrian (Sønderjydske Årbøger, 2018)
I marts 2015 kom det dansk-tyske grænseområde i centrum for den internationalebevågenhed, da festlighederne omkring København-Bonn-erklæringernes 60 års jubilæum fandt sted i Berlin. De unilaterale erklæringer, som Danmark og Tyskland underskrev i 1955 og som fortsat sikrer sikkerheden og eksistensen for regionens nationale mindretal, bliver betragtet som en milepæl i europæisk mindretalspolitik, men hvorfor er forholdene omkring de danske og tyske mindretal så bemærkelsesværdige? I denne artikel undersøges på grundlag af en række interviews med centrale politiske mindretalsaktører, hvordan mindretalspolitikken i det dansk-tyske grænseområde egentlig fungerer.