Tysk grænsekamp i København: De nordslesvigske akademikeres nationalpolitiske rolle i 1920'erne og 30'erne - Göllnitz, Martin (Sønderjydske Årbøger, 2018)
Som følge af nederlaget i 1. Verdenskrig og Versaillestraktatens bestemmelser blev Nordslesvig efter en folkeafstemning i 1920 en del af Danmark. Derefter opstod der i Slesvig-Holsten en ”grænselandsideologi” med en hensigt om at opnå en revision af grænseforløbet mellem Danmark og Tyskland. Det var hovedsageligt unge akademikere, der engagerede sig i grænsekampen, og fremfor alt de nordslesvigske studerende, som læste i København. De havde sluttet sig sammen i studentersammenslutningen ”Verbindung Schleswigscher Studenten“ og varetog en vigtig grænsepolitisk rolle.