Flensborg under krigen i 1864 - oplevet af byens dansksindede - Rasmussen, René (Sønderjydske Årbøger, 2015)
Flensborg var i 1864 en splittet by. Et lille flertal af byens indbyggere var overvejende kongetro og loyalt, mens et stort mindretal var slesvig-holstensk sindet. Begge sider fulgte krigens udvikling med spænding, men deres forhåbninger til krigens udfald gik i hver sin retning. Museumsinspektør René Rasmussen, Sønderborg Slot, følger stemningsskiftene blandt byens dansksindede indbyggere fra ængstelse og håb ved krigsudbruddet i januar til fortvivlelse og resignation i juni, da preussernes overgang til Als afgjorde krigen.