Barn af befrielsen – et par sønderjyske erindringskapitler - Jessen, Carl Christian (Sønderjydske Årbøger, 2024)
Det følgende er en personlig tekst, ikke en historisk analyse, men indtryk, som forfatteren, teologen Carl Christian Jessen, har taget med sig fra tilværelsen 1945-59 i et sogn og i en præstegård i Sønderjylland. Han blev født den 17. december 1941, da verdenskrigen var ved at vende, i Uge Sogn tæt ved grænsen. Selv har han været præst siden 1968, sidst i Skagen, og virker fortsat som præstevikar. C.C. Jessen har et vedvarende engagement i det fælleskirkelige og i mission samt ikke mindst i Nordslesvigs kirkehistorie. Gift med Henriette og far til seks.