Federal Union of European Nationalities: – belyst ud fra det danske og det tyske mindretal i perioden 1969-1978 - Andersen, Anne Rheder (Sønderjydske Årbøger, 2023)
I perioden 1969-1978 oplevede den europæiske mindretalsunion Federal Union of European Nationalities (FUEN) en markant ændring, da deres mangeårige generalsekretær trådte tilbage den 13. september 1974. Det medførte en reorganisering, og her spillede det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland en central rolle. I denne artikel undersøges FUEN’s historie i denne periode nærmere med udgangspunkt i de to mindretal. Samtidig stilles spørgsmålene: Hvorfor involverede det danske og det tyske mindretal sig i FUEN’s arbejde i disse år? Hvad var deres ambitioner og målsætninger?