Sans for sønderjysk historie: Historisk Samfund for Sønderjylland 1922-2022 - Henningsen, Lars N.; Hansen, Hans Schultz (Sønderjydske Årbøger, 2022)
Den 19. december 2022 er der 100 års fødselsdag i Historisk Samfund for Sønderjylland. Datoen ligger tæt op ad jul, og derfor blev det valgt at markere jubilæet noget forud på Folkehjem i Aabenraa den 12. november med foredrag og festligt samvær. Samtidig udkom bogen ”Sans for sønderjysk historie. Historisk Samfund for Sønderjylland gennem 100 år”. I artiklen her trækker de to forfattere nogle sammenfattende streger til et billede af foreningen gennem de mange år.