Kampen om Flensborg: Avisdebatten efter folkeafstemningen 14. marts 1920 - Nissen, Mogens Rostgaard (Sønderjydske Årbøger, 2023)
I de første uger efter folkeafstemningen 14. marts 1920 i afstemningszone 2, fandt en heftig opinionskamp sted i de rigsdanske aviser. Debatten drejede sig om Flensborg; skulle byen med til Danmark uanset afstemningsresultatet, skulle den forblive i Tyskland eller skulle den eventuelt internationaliseres og være under international kontrol. Argumenterne for eller imod var ikke nye, men de blev fremstillet skarpere efter afstemningen havde fundet sted, end det var tilfældet inden 14. marts. I artiklen tages der afsæt i de holdninger, som præsenteres i de fire store rigsdanske aviser; de konservative Nationaltidende og Berlingske Tidende – som ønskede Flensborg med til Danmark – og Politiken og Social-Demokraten, der var imod.