På vej mod en national selvforståelse: Den danske valgagitation som identifikationsramme under afstemningskampen 1920 - Bill, Drude Terkildsen (Sønderjydske Årbøger, 2023)
Grænsedelingen i 1920 var den endelige kulmination på de nationale strømninger og brydninger, som havde raset i Slesvig siden det nationale gennembrud i starten af det 19. århundrede. Alligevel var den nationale identifikation i Slesvig i 1920 stadig mangfoldig og i høj grad selvstændig fra kongeriget. Folkeafstemningerne i 1920 skabte imidlertid et behov for simple nationale billeder og budskaber, som befolkningen kunne forholde sig til og spejle sig i. Denne artikel undersøger de indre budskaber i den danske agitation og hvordan den danske bevægelse under afstemningskampen konstruerede et nationalt selvbillede. Artiklen påviser i den forbindelse, hvordan den nationale identitet historisk set og til stadighed formes og konstrueres.