Hvor er de i dag? De gamle, sønderjyske frugtsorter - Tørsleff, Mads Mikkel (Sønderjydske Årbøger, 2023)
Da Museum Oldemorstoft i 2014 fik mulighed for at anlægge en frugthave som bevarings- og formidlingssted for frugtsorter – selvfølgelig med hovedvægt på de sønderjyske – indledte museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff en undersøgelse af, hvilke sønderjyske sorter, man historisk har anvendt, og hvorvidt de findes i dag. Det er disse to spørgsmål, der søges besvaret med denne artikel.