"Kampen om Dybbøl har givet os dyrebare minder". Slaget ved Dybbøl i eftertidens mindearrangementer - Frederiksen, Signe (Sønderjydske Årbøger, 2015)
I 2014 har Slaget ved Dybbøl været på manges læber. Slaget har nu i 150 år indtaget en central plads i dansk national identitet og mindekultur. Siden 1921 er Slaget ved Dybbøl årligt blevet markeret ved fællesgravene på Dybbøl Banke, men tilbage fra 50-årsmindedagen i 1914 har de runde mindeår givet anledning til større mindearrangementer. Det er disse arrangementer, artiklen vil beskæftige sig med.