Stolligaffæren 1936-1940 - Hansen, Hans Schultz (Sønderjydske Årbøger, 2015)
Stollig er i dag en mindre landsby, som de fleste haster igennem på vejen mellem Aabenraa og stranden og sommerhusområdet ved Skarrev. De færreste tænker på, at Stollig i anden halvdel af 1930’erne lagde navn til en »affære «, der begyndte ved en tvangsauktion over en gård og fortsatte med trusler og hærværk mod gårdens nye ejer og endte i et omfattende retsligt opgør mellem ledende nazister i det tyske mindretal og landsdelens justitsmyndigheder. Her redegør Hans Schultz Hansen for Stolligaffæren og dens udløbere. Det sker hovedsagelig på grundlag af domstolenes og politiets akter, der nu er blevet almindeligt tilgængelige.