Det danske mindretals engagement i mindretalssamarbejdet i Weimarrepublikken - Prose, Jana (Sønderjydske Årbøger, 2015)
I 1924 sluttede mindretallene i Tyskland sig sammen i Forbundet af Nationale Mindretal i Tyskland. Formålet med dette forbund var blandt andet at arbejde sammen for at forbedre mindretallenes rettigheder og at sætte en dagsorden på europæisk plan. Fra 1925 udgav forbundet derfor et tidsskrift Kulturwille (senere Kulturwehr). Det danske mindretal engagerede sig op igennem Weimarrepublikken i mindretalssamarbejdet, hvilket vakte opsigt både i Tyskland og Danmark. I den følgende artikel belyses, hvordan det danske mindretals engagement i samarbejdet blev fremstillet i mindretalstidsskriftet Kulturwehr, og hvorledes dette engagement blev vurderet i den danske og den tyske regering.