Da jeg kom til at læse Wittgenstein - Schanz, Hans-Jørgen (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2003)
I denne selvbiografiske artikel beskriver Hans-Jørgen Schanz, hvordan han mere eller mindre tilfældigt begyndte at læse Wittgenstein i 1980’erne efter lang tids beskæftigelse med først Johannes Sløk og Søren Kierkegaard og så marxisme og civilisationskritik. Wittgenstein bringes i samspil med Martin Heidegger og K.E. Løgstrup, og Wittgensteins kortfattede og prægnante stil karakteriseres med begrebet ’lapidaritetens pathos’.