Det mangfoldiges orden - Christensen, Søren (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Johann Gottfried Herder var teolog, sprogfilosof og historiefilosof. Ikke desto mindre er hans navn tættere forbundet med den politiske idehistorie, end det er med filosofihistorien. Herder huskes mere end noget andet som grundlæggeren af nationalismen.