Om at beherske, erobre eller tilpasse sig verden - Jensen, Kurt (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Når beskrivelsen af fremmede og fremmedartede kulturer - hvad enten det drejer sig om andre nationalkulturer eller kulturer, der som den islamiske karakteriseres ved et andet religiøst grundlag - sker gennem fremhævelse af forskelle og modsætninger i forhold til den hjemlige kultur, så kan dette implicere, at der i mødet med den fremmede kultur sker en slags sammenbrud og en overskridelse i forhold til den kendte begrebsverden og de gængse orienteringslinjer.