Etikken som første filosofi: Lévinas - Kemp, Peter (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Emmanuel Levinas blev født i 1906 i Litauen af jødiske forældre. Efter skolegang i Litauen og Rusland kom han med forældrene til Ukraine, hvor han som 11-årig oplevede den russiske revolution.