Matematikhistorie - Høyrup, Jens (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
1. Traditionen Det er en overdrivelse at tale om en matematikhistoriografisk1 tradition med rødder i den tidlige hellenistiske epoke, i hvert fald hvis ordet tages i etymologisk bogstavelig forstand, som videregive/se: Kun i de sidste halvandet hundrede år er matematikkens historieskrivning blevet båret af et netværk af aktive deltagere der gav egen viden, egne resultater og egne holdninger videre fra en generation til den næste, enten til ukritisk gentagelse eller til kritisk efterprøvelse.