Kropsarkitekten - Lyhne, Vagn (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I vinteren 1847-48 drog cand.med. et chir. Harald Selmer ud på en stor videnskabelig rejse til Tyskland og England for at gøre sig bekendt de seneste erfaringer med anlæggelse af sindssygehospitaler. Rejsen var finansieret af staten. Sådanne rejser var ikke ualmindelige, og talrige kunstnere og videnskabsmænd opholdt sig i længere tid i udlandet for at lære verden og dens frembringelser at kende. Dette gjaldt også lægerne.