Om Ernst Tugendhat - Harbsmeier, Dietrich (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I den her oversatte tale til Gadamer behandler Ernst Tugendhat emnet etik på filosofisk og teoretisk plan. Men Tugendhat er også et menneske med holdninger, en, som drager konsekvenser af tænkningen. Han er ikke vejviserfilosof, som omhyggeligt sætter skiltet op og lader andre om at følge pilen. Hans tænkning er for ham bindende orientering, også i moralske spørgsmål, som livet, politiken, historien stiller.