Termodynamiske metaforer - George Lakoffs kognitive semantik diskuteret ud fra et varmt problem - Stjernfelt, Fredrik (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Jeg vil her forudsætte hovedtrækkene i George Lakoffs kognitive metaforteori kendt. Hans ide er, at man ikke kun møder metaforer i poesi, men også i alle former for hverdagslig ræsonneren og sprog. For ham peger metaforens allestedsnærværelse i sproget på dens centrale rolle i tanken.