Marx’ spøgelser – om Jacques Derridas Spectres de Marx - Egholms, Jesper (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Whither marxism? ... Et af Jacques Derridas - dekonstruktivismens founding father - seneste udspil, bogen Spectres de Marx (1993) - Marx' spøgelser! - træder frem på baggrund af de jordskælvsagtige rystelser, der har hærget Europa efter ophævelsen af den øst- og centraleuropæiske "lukning" der har fået en række navne, som næsten er blevet til en serie idiomer, der overtager argumenternes plads: "Berlinmurens fald", "kommunismens sammenbrud", "markedskræfternes sejr" osv., og der kan nu tales om en ny og anderledes dagsorden for de politiske og kulturelle og ikke mindst filosofiske spørgsmål i det "nye", gamle Europa.