’Ånd’ og ’liv’: Heidegger - Cassirer, Ernest (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Heidegger kommer ikke fra biologien, men fra religionsfilosofien: hans opfattelse af "eksistens" og "tidslighed" er ikke som Bergsons blevet til gennem kontemplation af livsfænomenet, af den naturlige "opståen" og "forgåen".