Dialektikken som frihedens logik – om at eksistensens mulighed for at begribe det sociale - Hjorth, Pernille (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
"Det er den unge Sartre, der er vor tids filosof, ikke den ældre", konkluderer Hans Bell-Johansen i 1994 i sin diskussion af Sartre som politisk filosof. Konklusionen søges begrundet i nogle få påstande omkring Sartres politiske stillingtagen i forhold til kommunismen, som førte til et brud med MerleauPonty, og ved en løs reference til Sartres filosofiske værk, hvorom Jacques Colettes siger: "der er intet interessant ved Sartres 'forbedring' af marxismen."