Friderich Schlegel og historiefilosofien - Sørensen, Hans Meinert (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Friedrich Schlegel er kendt som en af grundlæggerne af den tidlige tyske romantik og som den, der gennem sin konversion forsøgte at springe ud af dennes "ironiens ironi" 1) i en katolsk konservatisme.