Marxismen-leninismens sammenbrud - Castoradis, Cornelius (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Romerrigets fald varede tre hundrede år. To år har været nok til, uden hjælp af udefra kommende barbarer, uigenkaldeligt at opløse det verdensomspændende magtsystem, som blev styret fra Moskva, dets ambitioner om et verdensherredømme og de økonomiske, politiske og sociale relationer, som holdt det sammen.