Peirce og den amerikanske filosofi - Deledalle, Gérad (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
USA har frembragt to store filosoffer: den ene, Charles S. Peirce, er filosoffernes filosof, den anden, John Dewey, er menigmands filosof. John Dewey, der fulgte Peirces timer på John Hopkins i 1882-84, fik rent umiddelbart praktisk taget intet ud af Peirces undervisningl.