Staten og dens metaforer - Vissing, Lars (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Introduktion Landene i den Tredje Verden efterligner ofte den vestlige verdens politiske fortid. Ord som Stat og Nation fremføres ofte som dæknavne for stammemæssige strukturer. Og fordrivelse af rivaliserende høvdinge betegnes som revolutioner.