Med pilen i nutidens hjerte - Habermas, Jürgen (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 1987)
Foucaults død er indtruffet så uanmeldt og brat, at man knap kan afholde sig fra den tanke, at her dokumenteres en filosofs liv og lære endog i det hændelsesmæssige og i den brutale kontingens ved hans pludselige død.