Besvarelse af spørgsmålet: Hvad er oplysning? - Kant, Immanuel (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 1987)
0 p l y s n i n g er menneskets udgang af dets selvforskyldte umyndighed. Umyndighed er manglen på evne til at bruge sin forstand uden en andens ledelse.