Oprindelsens udspring - omkring begrebet Ursprung hos Heidegger - Olsen, Kasper Nefer (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Er Heidegger en "oprindelsestænker"? Hvis han traditionelt er blevet betragtet og måske ikke mindst berygtet som sådan, har det uden tvivl sin tilstrækkelige grund i den hyppighed, hvormed ord som Ursprung og ursprunglich, Anfang og anfanglich, optræder i Heideggers filosofiske værk (både hvor han "taler selv" og hvor han fortolker den filosofiske overlevering), og det med en retorisk betoning, som man ikke kan opfatte som andet end positiv, affirmativ, bejahend.