At tænke krigen - Hommelgaard, Erling (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I den nukleare tidsalder, hvor krige og kriser udspiller sig i "atomparaplyens" skygge, synes ikke blot århundreders konventioner med hensyn til krigsførelse, men hele den krigsteoretiske tænkemåde, sådan som den kulminerer i den tyske krigsteoretiker Carl von Clausewitz' værk Om krig, at blive anfægtet. Kan krigen tænkes clausewitz'sk - eller gør atomkrigstruslen det nødvendigt at reformere den krigsteoretiske tænkeevne?