Atomvåbnets betydning i det moderne samfund - Larsen, Øjvind (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Myten om den totale udslettelse i det moderne samfund. Det er en grundfæstet tro, at det moderne samfund står over for sin endelige undergang. Tiden er apokalyptisk, som Jacque Derrida påpeger det i sit essay "No Apocalypse, Not Now" (1). Atombombens opfindelse og anvendelse i slutningen af 2. Verdenskrig og den derpå følgende atomare oprustning har mere end noget andet bidraget til den apokalyptiske fortælling om det moderne samfunds endeligt.